Schrijftips voor zelfstandig ondernemers

Waarom schrijven zo moeilijk is

Heb jij ook moeite met het schrijven van pakkende teksten? Schrijven voor een website is niet eenvoudig. Het is niet even wat dingen op papier zetten. Dat zou handig zijn, maar helaas werkt het niet zo. Zeker als je niet weet tegen wie je het eigenlijk hebt. Het is lastig communiceren als je niet weet wie je lezers zijn. Want hoe weet je dan wat die nodig hebben? 

Je bent enthousiast genoeg

Jij weet heus wel waar je in je onderneming mee bezig bent. Als je het over ‘de zaak’ hebt raak je waarschijnlijk niet uitgepraat. Dan ben je enorm betrokken en enthousiast en dat komt over. Je zou dus ook gemakkelijk op papier kunnen verwoorden wat er zo mooi is aan je bedrijf. Maar toch lukt het je niet dat goed te beschrijven en je ideale klant te bereiken. Hoe komt dat toch?

Je kent je doelgroep goed

Als ondernemer weet je als geen ander hoe belangrijk het is je doelgroep te kennen. Je kunt je waarschijnlijk ook wel een voorstelling maken van een potentiële klant. Je zou dus kunnen zeggen dat je weet tot wie je je richt in je teksten. Maar blijkbaar lukt het schrijven niet. Je kunt geen onderwerpen verzinnen, of je krijgt de juiste stijl niet te pakken. En dat is behoorlijk lastig. Maar wat doe je er aan? 

Ga op onderzoek uit 

Met wie wil jij echt werken? Wat is dat voor persoon of bedrijf? Voor wie heb jij dat product of deze dienst ontwikkeld? Wat wil en verwacht die specifieke klant van jou? En waarom ben jij de meest geschikte aanbieder? Als je dat weet gaat het schrijven veel gemakkelijker. Want als jij echt weet wie jij het liefst als klant hebt, weet je ook echt wel wat zij willen en verwachten van jou als ondernemer.

Aansprekende teksten

Als dat op een rijtje staat, zul je enorm veel ideeën hebben om over te schrijven. En het leuke is, die teksten worden ook echt gelezen en gewaardeerd. Door jouw ideale klant. Dat maakt jouw bedrijf natuurlijk nog aantrekkelijker. En zo kun jij nog meer doen wat goed is voor jouw klant (en voor jezelf).

Wie is jouw ideale klant? 

Wil jij zelf leren schrijven? Ontdek dan wie jouw ideale klant is. Zodat je hem op de juiste manier kunt benaderen. Wat wil jouw klant graag hebben? Wat is zijn probleem? Wat heeft hij nodig? Hoe kan jij hem helpen? Concentreer je daarop en gebruik die informatie op de juiste manier. Dan heb je niemand meer nodig die jouw teksten schrijft. En bereik je precies de juiste klant. 

Word ook succesvol

Meer weten? Ik vertel je graag alles over het boeien en bereiken van je doelgroep. Ik ken inmiddels al aardig wat succesvolle ondernemers. En de echt succesvolle zijn degenen die hun ideale klant kennen. Jou help ik ook graag om je ideale klant te vinden. Zodat jij net zo succesvol kunt worden als je concurrent.

Schrijf je nog steeds liever niet zelf? Dan kan ik je het schrijven natuurlijk altijd uit handen nemen! Ook als jij het eerst in je eigen woorden schrijft maak ik er een prachtig verhaal van dat boeit! 

2020  Tekstualia