Portfolio

Ik ben gek op schrijven. Niet alleen voor websites, maar ook voor mailings, flyers, magazines, columns of social media. Het leuke van mijn vak vind ik vooral dat ik heel veel ondernemers kan helpen hun onderneming tot een succes te maken.

Bovendien leer ik ontzettend veel; bij elke opdrachtgever verdiep ik me weer in een ander onderwerp. Onderzoek hoort bij mijn vak en dat maakt elke dag weer erg leuk en inspirerend! Onderstaand een greep uit de dingen die ik gedaan heb. 

  

Artikelen voor Hiquarterly Magazine

 Op vakantie maar niet op reis

Ik ben redacteur voor het Hiquarterly Magazine van vereniging Mensa Nederland, een erg leuke en vooral boeiende uitdaging met fijne collega's. Ik schrijf een column in elke uitgave en heb artikelen geschreven over de meest uiteenlopende onderwerpen. Mijn favoriete onderwerpen zijn onderwijs, reizen en voedsel. 

Nieuwsgierig naar dit artikel? Hier kun je het lezen.

Of bekijk mijn artikel over Slow Food eens! 

 

 

 Columns voor magazine Mensa Nederland

De innerlijke saboteur 

 

 

Sinds ik redacteur ben bij het Hiquarterly Magazine van Mensa Nederland schrijf ik voor elke uitgave van het magazine een column. Vaak zijn ze wat filosofisch en maatschappijgericht. Erg leuk om te doen en vooral uitdagend om een onderwerp te verzinnen dat binnen het thema van de uitgave past. 

Lees je graag een column van mijn hand? Bekijk dan deze eens over zelfsabotage, of deze over dicht bij jezelf blijven. 

 

 

   

 

Wikipedia teksten

Wikipedia artikel 

 

Van een opdrachtgever voor wie ik o.a. artikelen en blogs schrijf over wijnen kreeg ik de opdracht een pagina te schrijven voor Wikipedia over de Verdicchio druif. Leuk om onderzoek naar te doen en interessant om over te schrijven! 

Nieuwsgierig naar het artikel? Hier kun je het lezen!

 

 

   

Flyer voor Bourgondische Keuken

Bourgondische Keuken

 

 

Voor een opdrachtgever in Den Haag mocht ik de tekst voor een flyer schrijven naar aanleiding van een interview met de eigenaren van Bourgondische Keuken. Een leuke opdracht voor enthousiaste ondernemers.

Nieuwsgierig? Kijk dan even hier!

 

 

 

  

Ontwerp website en webcontent voor VTV Tot Nut en Genoegen

VTV Tot Nut en Genoegen 

 

Voor Volkstuinvereniging Tot Nut en Genoegen heb ik een Joomla website ontworpen en gebouwd en teksten geschreven. Erg leuk om te doen, ik bouw graag met Joomla! 

Nieuwsgierig? Kijk dan even hier!

 

 

  

 

 Webcontent voor Feelbonaire.com

Website vakantiebestemming

 

Ik mocht voor Feelbonaire alle teksten schrijven voor een nieuw op te zetten website. Tijdens het schrijfproces werd ik steeds meer betrokken bij de realisatie van de website zelf (Wordpress).

Een hele klus, maar ontzettend leuk en interessant om te doen. Het schrijven was inclusief onderzoek en met in totaal 69 pagina's tekst heb ik min of meer een boekwerk bij elkaar geschreven. Daarna ook vertaald in het engels. Meer weten? Kijk eens op de website!

 

 

 Webcontent voor HosieryHouse.nl

HosieryHouse

 

 

De website van HosieryHouse was al helemaal klaar maar de teksten ontbraken nog of moesten geredigeerd worden. Ik kreeg de opdracht te laten zien waar HosieryHouse goed in is. Een leuke opdracht voor origineel design! (Epages webshop)

Nieuwsgierig? Kijk dan even op de website!

 

 

  

  Webcontent voor Taartendroom.nl

Taartendroom

 

Niet iedereen wil alleen maar goede SEO teksten. Voor Taartendroom heb ik na een uitgebreid interview teksten geschreven die de klant van meer informatie voorzien. Daarnaast heb ik een nieuwe menustructuur opgezet zodat de klant direct weet waar hij moet zijn en waar hij aan toe is. Helderder en logischer voor de klant en een leuke opdracht voor mij!  

Meer weten? Kijk even op de website

 

 

Webcontent voor Mauss.nl

Mauss

 

 

Voor recruitment & Coaching bureau Mauss mocht ik teksten schrijven naar aanleiding van een interview. Leuk om op basis van een interessant gesprek teksten te schrijven die echt weergeven waar de eigenaar voor staat. 

Nieuwsgierig? Bekijk dan even de website

 

  

 

Ontwerp website en webcontent voor Glazenwassersbedrijf Vanmarcke

Glazenwasser Vanmarcke

 

 

Voor deze opdrachtgever had ik volledige vrijheid in teksten, opmaak, kleurgebruik en menustructuur. Het uiterlijk en de foto's waren bekend, de rest was 'up to me'. Erg leuk om die vrijheid te krijgen! 

Nieuwsgierig? Bekijk de website dan even! 

 

 

 

 

Webcontent voor Wiskundeschool Meester Plus 

Meester Plus

 

 

Ook voor Meester Plus kreeg ik volledige vrijheid in het schrijven van alle teksten. Een leuke opdracht voor een boeiende opdrachtgever.  

Wil je meer weten? Bekijk de website dan even! 

 

 

 

 

 Interviews en persbericht Naomi Jansen Photography

 

 

Voor fotograaf Naomi Jansen interviewde ik geportretteerde personen voor een project. Voor de uiteindelijke expositie schreef ik een persbericht voor krant, Uit Agenda en diverse Facebook pagina's. 

 

 

 

 

 

 

Webcontent en webredactie Pedicurepraktijk Fitte Voeten

 

 

Voor de website van pedicurepraktijk Fitte Voeten herschreef ik de teksten en paste ik tevens de vormgeving aan om beide op elkaar af te stemmen (wordpress). Een leuke opdracht voor een heel fijne opdrachtgever.  

2022  Tekstualia